Zahra Moini - leder Norsk senter for flerkulturell verdiskaping

- Vi ønsker å få næringslivet til å se de positive mulighetene ved innvandring. Innvandrere er ressurser for samfunnet vårt og har mye å bidra med til verdiskapingen i Norge, sier Zahra Moini.
Hun leder Norsk senter for flerkulturell verdiskaping og er energisk vertinne for den årlige motivasjonskonferansen Energetics, som i år ble arrangert på Fornebu 15. oktober.
Energetics 2018 den fjerde i rekken, og at den ble åpnet av kronprins Håkon, vitner om sterk gjennomslagskraft.

Om å mingle og møte

- Målet med Energetics er å løfte flerkulturelt entreprenørskap og sette det på agendaen og i fokus. Vi ønsker å hente inspirasjon, å lære, bygge nettverk og å synliggjøre talenter med flerkulturell bakgrunn. Det er konferansens primære mål, sier Moini.
Hennes ønske er at næringslivets etablerte kapasiteter, samfunnssystemet, investorer, ferske og allerede etablerte gründere skal møtes.
- For det er i dette møtet at viktige koblinger skjer, at nye ideer blir født og at spennende og matnyttige relasjoner skapes, sier Moini.

Tilbakemeldingene er godeJens Ulltveit Moe, Dankert Freilem, Kronprins Håkon, Anita Kåss og Zahra Moini

Årets Energetics samlet 164 deltakere, som alle kunne reise hjem ladet og fullastet med inspirasjon og motivasjon fra 24 høyst forskjellige foredragsholdere.
Mange av dem er tungvektere i norsk nærings- og samfunnsliv. For eksempel lege, forsker og forfatter Anita Kåss, konserndirektør og gründer Jens Ulltveit-Moe, Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås og statssekretær i Kunnskapsdepartementet Kristin Holm Jensen.
Evalueringen etter årets konferanse er allerede godt i gang og viser i hvor stor grad Energetics treffer. Zahra Moini og hennes medhjelpere kan glede seg over at 96 prosent av årets deltakere sier de vil komme tilbake neste år.
- Vi klarte å skape energi i rommet på Energetics 2018. Jeg følte det selv, og tilbakemeldingene viser tydelig at folk i salen også i sterk grad følte seg inspirerte, sier Zahra Moini.

Satser videre

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping tar med seg de positive tilbakemeldingene inn i sitt videre arbeid, og tar sikte på en ny porsjon Energetics-motivasjon også neste år.
- Men det skal litt til å matche årets tungvektere, med kronprinsen i spissen. Hva er din drøm for neste konferanse?
- Vi håper at vi skal klare å få med flere investorer på Energetics i 2019. På den måten vil vi prøve å få til mer matchmaking mellom gründerne som trenger økonomisk støtte og investorer som ønsker å satse, sier Moini.
Energetics-arrangøren har til nå valgt å fokusere på å begeistre deltakere fra kommuner og fylkeskommuner og virkemiddelapparatet.
- Men Norge har mange ressurssterke samfunnsaktører som kan bidra til verdiskaping. I fremtiden vil vi nok satse på å få flere gründere om bord også – for også å begeistre dem, sier Zahra Moini.