Jens Ulltveit-Moe snakker om å gå mot strømmen på Energetics 2018

Mitt beste råd: Gå mot strømmen

Jens Ulltveit-Moe, gründer og konserndirektør i giganten Umoe-gruppen, har selv følt på kroppen hva det vil si være en fremmed – på jobb utenfor Norges grenser, men også da han etter 15 år ute, kom hjem.
- Prøv selv; å bestille et bord i New York til Jens Dag Ulltveit-Moe. Det tar en halv time bare å stave navnet, skøyet han da han mandag tok deltakerne på årets Energetics-konferanse med på sitt livs gründer-reise.
- Ute fikk jeg også føle på hvordan man som innvandrer må stå på ekstra for å lykkes.
- Og da jeg kom hjem, oppdaget jeg hvor mye jeg hadde lært ute!

I strømmen er det fullt

- Gå mot strømmen, smiler Ulltveit-Moe med overbevisning når vi på vegne av Energetics-konferansens deltakere ber om hans beste råd til ferske entreprenører og etablerere.Jens Ulltveit-Moe snakker om sine erfaringer på Energetics2018
- Hvorfor mot strømmen?
- For der fins åpningene! Medstrøms er det fullt.
Samtidig hever han på oppfordring en advarende pekefinger til alle med etablerer-drømmer: Pass deg for de alt for optimistiske prognosene.

- Du trenger høyst sannsynlig både mer tid og mer penger enn du tror, sier han.

Kunsten å ikke finne opp kruttet

I sitt foredrag på Energetics 2018 på Fornebu pekte Jens Ulltveit-Moe blant annet på at det kan være lettere å forbedre noe eksisterende enn å finne opp noe nytt.
- Å være gründer betyr ikke bare å finne opp nye smarte dingser. Det kan også være å løfte en dårlig organisasjon opp til å bli en middels god organisasjon, sier han.
- Det er lettere å forbedre noe eksisterende – å skape nytt liv i gamle bedrifter – enn det er å finne på noe helt nytt.

Målbar arbeidsglede

Selv har Ulltveit-Moe mange innvandrere i sin arbeidsstokk på totalt 9000 medarbeidere.Jens Ulltveit-Moe i prat med Zahid Ali
- Og jeg har stor glede av å ha innvandrere i bedriftene mine, forsikret han konferanse-deltakerne på Energetics og presenterte fra scenen noen av sine flerkulturelle suksesser.
Umoe-gruppen har målt arbeidsglede basert på nasjoner, og Jens Ulltveit-Moe er engasjert og opptatt av hvem som ansettes i hans bedriftsorganisasjoner.
- De riktige holdningene teller; service-innstilling og stå-på-vilje, sa han.
- Mine medarbeidere skal være utadvendte med en inkluderende velkommen-holdning, ikke den innadvendte, norske væremåten.