Anita Kåss inspirerer under årets Energetics-konferanse

Selve livet er den glødende drivkraften bak den banebrytende forskningen til lege, forfatter og gründer Anita Anjali Suri Kåss. Moren hennes døde av leddgikt da Anita bare var 13 år. Og det skulle komme til å motivere og inspirere henne i arbeidet mot et medisinsk gjennombrudd.

Misgina Ghebremeskal på Energetics 2018

Han var rå på å lage cappuccino, ekstremt naiv og hadde 97 kroner på konto. Men neste år åpner Misgina Ghebremeskel sin tredje bar i Oslo.

- Jeg tenkte: Jeg har ingenting å tape, for jeg har ingenting. Og man kommer ganske langt med å tro på seg selv!

Knut Olav Åmås under Energetics 2018 på Fornebu

Fritt Ords direktør, Knut Olav Åmås, kom til motivasjons-konferansen Energetics med et kritisk skråblikk på norsk næringsliv og deres haltende vilje til å tenke mangfold.
Åmås mener den norske nettverks-kulturen rett og slett er en barriere, som stenger mange ute fra viktige arenaer.

Zahra Moini - leder Norsk senter for flerkulturell verdiskaping

- Vi ønsker å få næringslivet til å se de positive mulighetene ved innvandring. Innvandrere er ressurser for samfunnet vårt og har mye å bidra med til verdiskapingen i Norge, sier Zahra Moini.
Hun leder Norsk senter for flerkulturell verdiskaping og er energisk vertinne for den årlige motivasjonskonferansen Energetics, som i år ble arrangert på Fornebu 15. oktober.
Energetics 2018 den fjerde i rekken, og at den ble åpnet av kronprins Håkon, vitner om sterk gjennomslagskraft.

Kristin Holm Jensen (H) er statssekretær i Kunnskapsdepartementet

Mangfold er et honnør-ord

Kristin Holm Jensen (H) er statssekretær i Kunnskapsdepartementet og var i sin tale klar fra talerstolen under årets utgave av motivasjons-konferansen Energetics:
- Mangfold truer oss ikke, slo hun fast.
- Mangfold beriker oss – og det utfordrer oss av og til.

Jens Ulltveit-Moe snakker om å gå mot strømmen på Energetics 2018

Mitt beste råd: Gå mot strømmen

Jens Ulltveit-Moe, gründer og konserndirektør i giganten Umoe-gruppen, har selv følt på kroppen hva det vil si være en fremmed – på jobb utenfor Norges grenser, men også da han etter 15 år ute, kom hjem.
- Prøv selv; å bestille et bord i New York til Jens Dag Ulltveit-Moe. Det tar en halv time bare å stave navnet, skøyet han da han mandag tok deltakerne på årets Energetics-konferanse med på sitt livs gründer-reise.
- Ute fikk jeg også føle på hvordan man som innvandrer må stå på ekstra for å lykkes.
- Og da jeg kom hjem, oppdaget jeg hvor mye jeg hadde lært ute!

F.v.: Joana Catarina Correia, NSFV, Anita Anjali Suri Kåss, gründer av Kaass Discovery, Kambiz Persley, gründer av Oslo Helse Fastlegevakten, Kronprins Haakon, Cristin Xiaojun Liu, gründer Matkrukka, Simon Loginov, gründer av HTTECH, og daglig leder Zahra Moini i NSFV.

Da en travel H.K.H. kronprins Håkon mandag åpnet historiens fjerde Energetics-konferanse, deltok han selv på sin andre. Det viser hvor viktig kronprinsen mener arbeidet for flerkulturelt entreprenørskap er for samfunnet vårt.
Med kongen og dronningen på statsbesøk i Kina, er Håkon for øyeblikket kronprinsregent i Norge. Men han prioriterte altså Energetics 2018.

H.K.H. Kronprins Haakon. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Vi har gleden av å annonsere at årets Energetics konferanse åpnes av kronprins Haakon. Konferansen Energetics - flerkulturelle ressurser, innovasjon og verdiskaping - skal inspirere innovasjonsmiljøer til å se potensialet i innvandrere som gründere og verdiskapere. Næringslivstopper, fageksperter og en rekke suksessfulle gründere med innvandrerbakgrunn er blant talere i konferansen Energetics 2018.
Konferansen arrangeres mandag 15. oktober på Quality Hotel Expo på Fornebu.

Jens Ulltveit Moe

Årets Energetics konferanse har gleden av å presentere en rekke interessante og erfaringsrike ledere fra næringslivet. Vi er spesielt stolt av å ha med Jens Ulltveit-Moe, konserndirektør i Umoe gruppen på Energetics. Siviløkonomen med mastersgrad innen internasjonal politikk, med erfaring fra konsulentbransjen startet investeringsselskapet Ulltveit-Moe-gruppen, nå Umoe gruppen i 1984. Selskapet har vokst å bli en betydelig aktør innen Olje og gass, Energy og miljø, servicenæring og eiendom. Selskapet er representert i flere land og kontinenter med blant annet Brasil, Canada, USA, Kina, i tillegg til Norden.
Under utbygging av konsernet som han nå leder har han opplevd å være «innvandrer» i andre land. Han snakker om
«En innvandrer bekjenner - læring, ansvar, skapertrang og vekst.»

Arnulf Refsnes

Arnulf Refsnes kommer til Energetics 2018 og presenterer sitt gründereventyr, Brødboksen. Selskapet som leverte brød og matvarer om morgnen til 65 000 kunder og fikk 112 millioner i omsetning endte opp med nedleggelse. Gründeren bak denne innovative bedriften, er en mangfoldig person med karriere som supermodell, væranmelder for TV2, sivilingeniør og finansmann. Han vil fortelle oss om oppturen for selskapet og om veien nedover. Hva gikk galt?