Misgina Ghebremeskal på Energetics 2018

Han var rå på å lage cappuccino, ekstremt naiv og hadde 97 kroner på konto. Men neste år åpner Misgina Ghebremeskel sin tredje bar i Oslo.

- Jeg tenkte: Jeg har ingenting å tape, for jeg har ingenting. Og man kommer ganske langt med å tro på seg selv!

Misgina samler hendene på ryggen, ser smilende ned på deltakerne i en fullsatt sal under motivasjons-konferansen Energetics denne uka. Han er her for å fortelle om sitt gründer-eventyr – om baren Angst og oppfølgeren Den gamle skobutikken, begge med adresse i Strøget-passasjen i hovedstaden.
- Og ja, det blir enda en nyåpning i 2019. Mer kan jeg ikke si! smiler han og er uutgrunnelig hemmelighetsfull.Mishigina energetics2018 350

Tips til andre eventyrlystne

- Det jeg er god på er å jobbe hardt, beinhardt, og få folk til å føle seg vel, sier Misgina, som allerede som 15-åring begynte å jobbe i utelivsbransjen hjemme i Kragerø. Og som hadde en stor drøm: Å starte sin egen bar.
Drømmen ble virkelighet i 2013, drevet av hardt arbeid, tillit fra Olav Thon og smart bruk av sosiale medier.
Når vi spør om hemmeligheten bak, er han ikke så hemmelighetsfull lenger:
- Du må jobbe beinhardt. Ha tro på deg selv og omgi deg med gode venner, folk som løfter deg – ikke bare med dem som forteller deg hvilke utfordringer du kommer til å møte, sin gründeren.
Han har røtter i Eritrea, men er et oppvekstprodukt fra Kragerø – og inspirert av kystbyens populære barkonsept Jensemann.

Følg magefølelsen din

Helt fra åpningsdagen har satsingen gått bra. I dag har Misgina 30 ansatte og flere blir det altså i løpet av neste år.
Gründerens beste tips til andre som sysler med planer om å åpne et eget sted eller starte sin egen bedrift er klart som blekk:
- For det første: Ikke vær redd for å spørre om hjelp. For det andre: Vær opptatt av detaljer og økonomi. Sist, men ikke minst: Følg magefølelsen din.
- Hver eneste gang jeg har havnet i ubehagelige situasjoner, er jeg blitt advart av magefølelsen. Så hvis noe føles feil, ikke gjør det, understreker han.

Ikke trekk deg ut

- En pekefinger til unge gründere har du kanskje også?
- Ja, stå på fortsatt, jobb hardt, ikke trekk deg ut - selv om det går bra.